Afvallen met citroensap

Afvallen met citroensap

Citroenen hebben de afgelopen jaren een zeer unieke reputatie gekregen. Je zou namelijk bijzonder gemakkelijk kunnen afvallen als je regelmatig citroenen eet. Er zouden speciale stoffen in citroenen en in citroensap zitten die ervoor zorgen dat jouw lichaam snel afvalt en dat jij zeer gemakkelijk jouw streefgewicht kunt bereiken. Maar in hoeverre is dit nu eigenlijk waar? Want citroenen zijn eigenlijk al jaren een normale vrucht in ons land en worden niet zomaar als magisch voor gewichtsverlies beschreven. Inmiddels zijn in Amerika tienduizenden mensen overtuigd van de unieke eigenschappen van citroenen en kun je er volgens duizenden mensen gemakkelijk een kilo per maand mee verliest. Met citroensap afvallen, het klinkt als een fabeltje, maar toch zijn er voldoende mensen die al redelijk wat kilo’s hebben verloren.

Afvallen met citroensap

Want citroensap bevat speciale stoffen die ervoor zorgen dat de spijsvertering sneller gaat werken. Het is niet zo dat je met citroensap snel gaat afvallen; het zorgt voor een hele kleine boost in de snelheid waarmee jij spijsvertering werkt. Daarbij zorgt citroensap er ook voor dat jij minder honger ervaart, zodat jij gedurende de dag minder zult eten. Dit is vooral het gevolg van de vele suikers in citroensap; deze suikers zorgen er helaas ook voor dat citroensap minder gezond is. Sterker nog: als je teveel sap binnenkrijgt dan kun je niet met citroensap afvallen. Je krijgt dan dusdanig veel suikers binnen dat al de energie uit de suikers in vet wordt omgezet en dat jij hier dus heel weinig door afvalt (en er zelfs door kunt aankomen.)

 

Hoe kun je met citroensap afvallen?

Citroensap klinkt niet als een sapje dat je gewoon oneindig drinkt – zoals sinaasappelsap. Je moet de citroenen dus ook niet op zichzelf persen, maar het sap mengen met voeding die je eet of andere sapjes die je drinkt. Het sap van een of twee citroenen is bijvoorbeeld een ideale aanvulling voor een glas sinaasappelsap, maar je kunt het citroensap ook aan de marinade voor vlees toevoegen of jouw kwark hiermee op smaak brengen. Er zijn dus veel toepassingen voor het sap. En iedere toepassing helpt weer om met citroensap af te vallen. Door te zorgen dat het citroensap in iedere maaltijd en in ieder sapje terugkomt, zorg je er in zeer korte tijd voor dat jouw lichaam steeds meer energie gaat verbranden en dat jij dus ook zeer gemakkelijk veel kilo’s kunt verliezen.

 

Als je op dit moment al veel water drinkt (wat overigens ook altijd aan te raden is als je gewicht wilt verliezen) dan kun je ook door citroensap afvallen. Citroensap is namelijk een lekkere toevoeging aan een glaasje water. Je kunt het ook in jouw waterflesjes stoppen, of altijd een koude kan met water en citroensap in de koelkast klaar hebben staan. Zo krijgt citroensap een belangrijke rol in de mate waarop jij gewicht verliest en kun jij ervoor zorgen dat het sap uiteindelijk bijdraagt aan het feit dat jij na al die jaren toch dat streefgewicht kunt gaan bereiken.

 

Starten vandaag met afvallen dankzij citroensap

Afvallen met citroensap is bijzonder eenvoudig. Je hebt hier alleen maar een goede voorraad citroenen voor nodig. Gebruik elke dag het sap van 5 tot 6 citroenen en voeg dit aan zo veel mogelijk voeding en drankjes toe. Zo breng je alles gemakkelijk op smaak en zorg je er ook nog eens voor dat je dankzij citroensap afvalt. Loop dus snel naar de winkel, schaf een mooie voorraad citroenen aan en bereik voordat je het weet jouw gewenste streefgewicht.